Drita Maliqi

Listës fituese të LDK-së i bashkohet edhe prof. Drita Maliqi

Drita Maliqi, e lindur më 25 gusht 1966 në Gjilan, është prefesoreshë e matematikës.

Aktivitetin politik e ka foliar nga viti 1990, duke qenë anëtare e strukturave politike të kohës dhe udhëheqëse e një varg funksionesh në kuadër të strukturave paralele ekzistuese në Kosovë.

Pas përfundimit të luftës, disa mandate ka qene Kryetare e Forumit të Gruass së LDK-së në Gjilan dhe bartëse e shumë funksioneve politike në nivel qëndror.

Drita Maliqi ishte deputete e Kuvendit të Kosovës në kohën e shpalljes së Pavarësisë së Kosovës, më 17 shkurt, 2008.

Ajo ka mbajtur disa pozita politike si këshilltare e KK-Gjilan në tre mandate dhe kryesuese e KKRS-dhe çështjeve gjinore.

Se fundi ka qenë edhe anëtare e Komisionit të Arsimit në Gjilan ku me kontributin e saj janë bërë ndryshime të mëdha në përmirësimin e kushteve të nxënësve dhe mësimdhënësve në Gjilan.

Drita Maliqi zotëron mirë fushën e Teknologjise Informative dhe flet rrjedhshëm gjuhën angleze.

Zotërohet se do t’i përfaqësojë interesat e të gjithë qytetarëve pa dallim.

Drita Maliqi është e martuar me prof. Shkëlqim Zunce dhe është nënë e një djali, Uskanit.

Kandidimi i saj në këto zgjedhje, i bën nder LDK’së dhe Gjilanit!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn